torsdag 11 april 2013

Följ mitt arbete som fredsobservatör!

(Skrivet 2013-02-19)

Stöd mänskliga rättigheter i Guatemala och Mexiko
Kristna Fredsrörelsen skickar fredsobservatörer till Guatemala, Mexiko och Colombia för att skydda hotade människorättsförsvarare. I februari 2013 åker en ny grupp iväg och du kan bidra till deras…
00:02:08
Tillagt 2013-02-15
235 visningar


Hej kära vänner och familj!


Snart är det dags för mitt livs äventyr som fredsobservatör i Guatemala och jag och mina nya kollegor har gjort en liten film om vad det är vi ska göra och varför. Den är väldigt kort men fortsättning följer när vi väl är på plats!

En av anledningarna till att fredsobservatörer kan befinna sig i konfliktområden och skydda människor som kämpar för sina fri- och rättigheter, beror på att vi uppmärksammar omvärlden på vad som sker och har ett stort nätverk som reagerar på övergrepp. Det internationella engagemanget motverkar straffrihet och minskar förövarnas handlingsutrymme, vilket reducerar riskerna för oss fredsobservatörer och de modiga människorättsförsvarare som vi medföljer. En viktig del i vårt arbeta är därför att informera så många som möjligt om vad som händer i Guatemala och Mexiko och det finns flera olika alternativ för hur ni kan hjälpa oss och de vi medföljer i arbetet för fred, rättvisa och ickevåld.

Ni får bland annat gärna följa våra publiceringar genom att:

-  Gå in på Fredsobservatörernas blogg och bli gratis prenumerant för att enklast hålla er uppdaterade när nya inlägg kommer

- Hitta och gilla gruppen "SweFOR Guatemala y México" på facebook


Om någon sedan skulle vilja stödja vårt arbete ytterligare så kan ni antingen:

- Bidra med valfri summa till vår egeninsats. Som fredsobservatörer har vi ett insamlingskrav på 5000 kr per person och det vore fantastiskt om alla som kan tänkas skänka en slant, i så fall kunde sätta in en peng på BG 900-0316. I meddelandefältet fyller ni i "FO Guatemala/Mexiko" eller "FO Natalia"  (FO = fredsobservatör) så att pengarna bokförs rätt. Det är frivilligt att skriva dit vem som är avsändare.

- Gå med i aktionsnätverket som vi rapporterar till
- Bli medlem i Kristna Fredsrörelsen, bli aktiv, lär dig mer kring ickevåld och nedrustning, var med i blixtaktioner...
- Ge någon en kram: fred och ickevåld börjar i din närhet!


Tack för att ni har läst ända hit! Det är min fasta övertygelse att det går att göra skillnad och det skulle betyda väldigt mycket för mig om ni på ett eller annat sätt kan tänka er att stötta mitt arbete! 


Kramar & kärlek

Natalia


Nya och förväntansfulla fredsobservatörer på väg till Latinamerika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar